Halmstad är en charmig stad, som ligger precis vid havet i Halland. Denna stad har legat på många topplistor när det kommit till omröstningar om Sveriges sommarstad. Halmstad går givetvis att besöka året om, men det är under sommaren som denna stad har sin högsäsong. Mycket beror på att här finns fina stränder så som Tylösand med flera. Själva staden har en pittoresk stadskärna, härliga uteserveringar, små personliga butiker och mängder av evenemang som sker under sommaren. Halmstad, staden som är Gyllene Tiders hemstad har festligheter som avlöser varandra och under hela juli månad brukar det vara feststämning varje dag. Allt från after beach på Solgården på Tylösand till allsång på Hallandsgården.

Besöksmål du inte bör missa

Tylösand är Halmstads mest kända strand och hit är det många som beger sig för att ta ett dopp i havet, sola och för att vara med på after beach och mycket mer. Här finns en sandstrand som sträcker sig så långt ögat kan nå och trots högt besöksantal så blir det aldrig trångt.

Halmstad är en anrik och gammal stad. Det finns dock tyvärr få gamla byggnader kvar från medeltiden då dessa har rivits eller brunnit.  Det finns ett par byggnader dock som är väl värda att kika på. En av dessa är Halmstad slott. Den ligger centralt i staden och har anor från slutet av 1500-talet.

En annan vacker byggnad är Sankt Nikolai kyrka som även den ligger i centrala Halmstad. Den sägs vara från 1400-talet, då det nämnts i skrift första gången 1432.

Norre Port är en gammal stadsport som var klar 1601. Den är en del av den stadsmur som den danske kungen Kristian IV byggde runt staden. Detta är en av få bevarade svenska stadsportar och den renoverades under 2005. Under 2007 blev den rankad att vara ett byggnadsminne.

Det finns även flera konstmuseer runt om i Halmstad och Halland.

Runt Halmstad och Halland finns det en hel del smultronställen, så ta dagsutflykter med bilen om du kan. Det gör att du får se mer än bara det som är i själva staden. I närheten finns bland annat Gekås och Ullared, så väl som Vallarna i Falkenberg.

Evenemang under sommaren

Sommartid så sker en hel del evenemang i denna stad. Det kommer många artister hit på sommarturné så väl som att det sker flera uppsättningar av teater.

Det går flera guidade turer, bland annat på Halmstad slott och på Wapnö Gård.

På Hotel Tylösand är det after beach varje dag hela juli, med band, partyshower och mycket mer. Detta är en självklar avslutning på en härlig dag på stranden. Mycket folk, härlig stämning och bra musik.

Boende i Halmstad

I Halmstad finns det boende för alla smaker och plånböcker. Du hittar hotell så väl som vandrarhem och campingar. Om du har tänkt uppleva Halmstad under sommaren är det en god idé att boka ditt boende i tid. Det finns även stugor att hyra så väl som lägenheter om du har tänkt stanna lite längre en bara ett par nätter.