Karlskrona är en stad i Blekinge län, som under 2016 kom på fjärde plats i omröstningen av årets sommarstad. Här går det att uppleva stadsliv kombinerat med skärgårdsliv, då Sveriges sydligaste skärgård ligger här. Båttrafiken till skärgården utgår från Fisktorget och Handelshamnen, och sommartid även från Torhamn. Det går att kombinera turer, då en och samma ö kan angöras av olika båtar. Det finns även övernattningsmöjligheter på de öar som är bebodda. Sommartid så sker en hel del i Karlskrona och det är en perfekt stad att ha semester i.

Besöksmål du inte bör missa

Vi har redan nämnt skärgården, men detta är ett besöksmål du inte bör missa. Sveriges sydligaste skärgård består av 1 650 öar, kobbar och skär – från Hasslö i väster till Utlängan i öster.  Du kan besöka många av dessa öar, de större är befolkade och de mindre erbjuder en säregen natur,och avskildhet om du så önskar.

Det finns det flera besöksmål i Karlskrona du inte bör missa.  Här finns Marinmuseumet, som berättar den svenska marinens historia. Detta är Karlskornas mest besökta sevärdhet.

Karlskrona är perfekt att ta med sig hela familjen till, då det finns en hel del för barnen. Bland annat så finns Barnens gård, som är ett heldagsäventyr för hela familjen. Här finns både vattenland och lekland.

Karlskrona erbjuder även något de kallar för Barnens roliga Karlskrona, som är ett samlat utbud med rabatter på olika familjeaktiviteter runt om i staden.

Karlskrona är en världsarvsstad och finns med på UNESCOS lista. Du kan gå guidade turer bland världsarvsmiljöer, mysiga bakgårdar, den judiska historien och mycket mer.

På egen hand kan du besöka Kungsholms fort med båt. Eller varför inte kolla in Blekinge museum eller Amiralitetskyrkan och Rosenbom.

Karlskrona är även utgångspunkt om du vill ta en kryssning över till Polen. Det finns flera turer att välja mellan och det kan vara ett trevligt avbrott.

Evenemang under sommaren

Karlskrona sjuder av liv under sommaren och ett återkommande evenemang är Karlskrona Skärgårdsfest. Sommaren 2016 är det dags för den fjärde upplagan av detta evenemang.   Detta är en fest där världsarvets unika historia möter den moderna staden med dess folkliv och puls.

Andra evenemang som går att besöka under sommaren är sommaraktiviteter på Dragsö Camping, Lyckå kammarmusik festival, livemusik på Freddies Lounge. Det är även Torgfesten, drakbåtsfestivalen, sommarswing och mycket mer. Besök Karlskronas egna officiella sida för att läsa mer om alla olika evenemang som sker under sommaren.

Det sker olika idrottsevenemang under sommaren som stadsloppet, maraton SM i kanot, Swimrun och mycket mer.

Boende i Karlskrona

När det kommer till boende i Karlskrona så finns det en hel del att välja mellan vilket du kan se på sajten Hotell Karlskrona. Det finns ett stort och brett hotellutbud och du kan bo lantligt, med lyx, budgethotell och mycket mer. Alla hotell ligger nära havet. Det finns även möjligheter till boende på pensionat så väl som små stugor. Bed and breakfast samt vandrarhem är andra alternativ till boende i Karskrona så väl som att du kan campa med tält eller husvagn om du vill.