En vacker småbåtshamn, fina stränder, ett bra läge och mängder av trevliga aktiviteter under sommaren. Lomma får kanske stå i skuggan av städer och Visby och Västervik som sommarstäder – men den som åker hit bör inte bli besviken. Här finns alla förutsättningar att få en trevlig vistelse under ett besök här sommartid.

Tjänster och butiker

Frasen ”Hemstädning Lomma” är ett exempel. ”Lomma Turistbyrå” är ett annat. Testar du att söka på nätet på olika tjänster med Lomma i sökningen, kommer du att få fram en hel del resultat. Det här är troligtvis också det enklaste sättet idag att se om en specifik tjänst eller butik finns i det område du ska åka till. I Lomma lär du knappast lida brist på just tjänster och butiker samt saker att göra.

För det riktigt stora shoppingutbudet väljer dock många att åka till Emporia i Malmö, som bara är 20 minuter bort med bil. Här finns elektronikaffärer, klädaffärer, restauranger och mycket mer. Närheten till Emporia och större städer som Malmö gör Lomma än mer attraktiv som sommarstad.

Dansveckor

Den som gillar dans bör inte bli besviken på Lomma – åtminstone om man åker hit under rätt tid på året. Årligen arrangeras danskvällar med olika typer av sällskapsdans sommartid. Genrerna är många och det finns garanterat något för alla att roa sig med här. De flesta danser sker i Amfiteatern, som ligger vid Strandängarna i staden.

Vilka datum dansveckorna är skiljer sig något från år till år. Gemensamt är att de ofta vara relativt länge. 2017 hålls dansveckorna till exempel mellan den 22:a juli och den 12:e augusti.

Tegelbruksmuseet

En sevärdhet i Lomma är det unika Tegelbruksmuseet. Se dock till att kolla öppettiderna innan, då de är något begränsade. Under 2017 har de till exempel endast öppet under söndagarna mellan 13 och 16. Ibland sker dock andra typer av evenemang här, så som konstnärsutställningar, varpå öppettider kan variera något.